De start van CoSense

De reden dat ik, Corine Janssen, CoSense heb opgericht komt door het volgende. Sinds de instorting van de fabriek in Bangladesh in 2013 keek ik steeds vaker naar de labels in mijn kleding en vroeg ik mij af of ik kleding wil dragen die door kinderen en volwassenen is gemaakt onder slechte arbeidsomstandigheden en voor een veel te lage prijs. Dit voelde voor mij niet goed. Maar tegelijkertijd vroeg ik me af, wat kan ik hier zelf aan doen? Welke keurmerken zijn er? En hoe weet ik welke fabrieken wel goed voor hun personeel zorgt?

Ik was al jaren op zoek naar een stijlvolle en vrouwelijke badjas, maar vond vooral vormloze modellen. En ze leken allemaal zoveel op elkaar. Met te wijde en te korte mouwen, afzakkende banden om je middel, geen figuurnaden, veel te kort of juist weer veel te lang. Geen passende modellen dus en al helemaal niet stijlvol en al helemaal geen kledingstuk waar je echt ‘vrouw’ in voelt. Zeker wanneer er onverwachts bezoek bij de voordeur staat.

In 2017 heb ik voor mijn werk bij KplusV twintig sociaal ondernemers mogen begeleiden en helpen bij de start van hun onderneming. Het stimuleringsprogramma Twente Move2Social is mijn mooiste opdracht ooit. En wat een respect verdienen deze mensen, vooral hun maatschappelijke drive die zij als vanzelfsprekend achten. Ik kwam toen wel tot de vraag, wat is mijn bijdrage aan de maatschappij? Wat kan ik doen om de wereld mooier en beter te maken?

De combinatie van de gebeurtenissen in Bangladesh, de zoektocht naar een passende luxe badjas en de inspirerende sociaal ondernemers in Twente hebben mij er toe gezet om een eigen sociale onderneming te starten. Met trots kan ik melden dat per 1 april 2018 CoSense is geboren. Ontwerp en verkoop van duurzame textielproducten, waarmee je bijdraagt aan een betere, duurzame wereld. De winst van CoSense wordt deels gebruikt om andere sociale initiatieven/ondernemingen financieel te steunen.

Jij wilt toch ook eerlijke en betaalbare producten?
Textielproducten die zijn geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden en voor een eerlijke prijs. Er worden alleen producten gemaakt die je besteld, dus geen grote voorraden, maar bestellingen op maat. Exclusief mooie en eerlijke producten, dat geeft toch een goed gevoel?

CoSense

Inschrijving nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste producten en updates van CoSense en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de allernieuwste producten,
ontwikkelingen of nieuwsberichten en
meld je aan voor de nieuwsbrief onderaan de homepage!