Jarenlange zoektocht naar een duurzame en vrouwelijke badjas

Jaren ben ik op zoek geweest naar een mooie modieuze, duurzame en vrouwelijke badjas, maar helaas. Na vele winkels en webshops kwam ik alleen maar ‘vormloze modellen’ tegen. Rechte modellen, veel te lang of juist veel te kort, wijde en te korte mouwen en een onhandige band om je middel welke constant afzakt.

De combinatie van de gebeurtenissen in Bangladesh, de zoektocht naar een passende luxe badjas en een ontmoeting met sociaal ondernemers in Twente hebben mij geïnspireerd om zelf een eigen sociale onderneming te starten. Het laatste duwtje kwam na het zien van een uitzending van Tegenlicht, waar econoom Kate Raworth mij inspireerde dat je ook klein kunt beginnen. Of zoals Gandhi het zei: ‘Be the change you wish to see in the world‘. Als individu kun je ook het verschil maken. Dus op een dag kocht ik mijn eerste schetsboek en zo is het begonnen.

Na een aantal schetsen, kroop ik zelf achter de naaimachine en is een proefmodel ontstaan, zie afbeelding bij dit bericht. Een geschikte naam had ik nog niet, want is het een badjas, ochtendjas, kamerjas of een peignoir? En wat is het verschil? Voor mij is het meer, daarom noem ik het een WellnessCoat. Een ontwerp waar je vrouwelijk in voelt, waarin je ook nog eens mooi uitziet door de figuurnaden waardoor je rondingen beter uit komen. Comfortabele rekbare stoffen, smalle mouwen en een handige sluiting. Een kledingstuk waar je je zelfverzekerd in voelt, stijlvol, trots op jezelf, durf, aantrekkelijk uit kunt zien in de ochtend of in de avond. Waarin je zelfs niet voor schaamt als je onverwachts even de voordeur open moet doen. Dat is de WellnessCoat.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf daardoor op de hoogte. In het najaar start de campagne voor de WellnessCoat, wees er snel bij, er worden max 50 stuks besteld, daarna sluit inschrijving.

En als echte Nederlander, de prijs, tja, die ligt een stukje hoger dan bij veel landelijke modeketens. Het verschil komt vooral door de productiekosten en de oplage. Je kunt het uurtarief van 0,20 cent in Bangladesh niet vergelijken met het uurtarief in ons eigen land. Heb je je wel eens afgevraagd hoeveel het zou kosten wanneer je zelf stof en fournituren gaat kopen. Een patroon uit de stof gaat knippen, hoeveel uur je kwijt bent aan het naaien en verzenden? Dat lukt niet voor een paar tientjes!

CoSense

Inschrijving nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste producten en updates van CoSense en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de allernieuwste producten,
ontwikkelingen of nieuwsberichten en
meld je aan voor de nieuwsbrief onderaan de homepage!