Waarom maatschappelijke impact maken?

Om zelf bij te dragen aan een mooiere en betere wereld, waar niet economisch rendement, maar maatschappelijk rendement voorop staat.

WHY?
Omdat ik zelf ook wil bijdragen aan een betere wereld, tenslotte geloof ik dat je alleen economisch rendement kunt behalen door een goede balans tussen people, planit en profit.

Kijk maar om je heen, naar de milieuvervuiling, slechte arbeidsomstandigheden in lagelonenlanden of de toenemende omvang van textielafval. Daarom heb ik, naast mijn werk als adviseur, zelf een sociale onderneming gestart in april 2018 waar maatschappelijke impact voorop staat.

De impact die ik hiermee maak is met name gericht door de winst van mijn onderneming te investeren in andere mooie sociale initiatieven of sociaal ondernemers. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn inkomsten te halen uit mijn huidige parttime-baan en CoSense te gebruiken om prive ook impact te kunnen maken.

In mijn productie wil ik vooral werken met leveranciers die een bijdrage leveren aan arbeidsparticipatie van een kwetsbare doelgroep. Ik wil overcapaciteit van textielproducten zoveel mogelijk tegenaan, door vraaggestuurd te produceren of beperken tot de aanleg van een kleine voorraad. Bij de productie te werken met duurzame leveranciers en tot slot via social media anderen bewust te maken van duurzame kleding.

HOW?
Door gewoon te doen, klein beginnen, doen waar je energie van krijgt, veel vallen en opstaan, samenwerking zoeken met duurzame inclusieve partners, zoals leveranciers en verkoopkanalen. En netwerken met andere ondernemers die je kunnen inspireren en daardoor verder brengen als ondernemer.

WHAT?
Ontwerp en verkoop van duurzame textielproducten, geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden en voor een eerlijke prijs!

Hoevaak kijk jij op jouw kledinglabel en maakt het jou uit door wie het is gemaakt en van welk materiaal?

 

 

Al aangemeld voor de nieuwsbrief? Inschrijven kan onderaan de homepage!

CoSense

Inschrijving nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste producten en updates van CoSense en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de allernieuwste producten,
ontwikkelingen of nieuwsberichten en
meld je aan voor de nieuwsbrief onderaan de homepage!