Over CoSense

CoSense, ontwerp en verkoop van duurzame textielproducten
CoSense is in 2018 opgericht door Corine Janssen om zelf een bijdrage te leveren om de milieu-impact van textiel te verkleinen, door:
– Ontwerp en verkoop van duurzame textielproducten (comfortabel, uniek en vrouwelijk).
– Bewustwording te vergroten (reduce), hergebruik te stimuleren (re-use) en gebruik te maken van gerecyclede materialen (recycle).
– De winst te investeren in sociale initiatieven.

Milieu-impact
De textielindustrie heeft een enorme impact op het milieu en wij dragen daar allemaal aan bij. Iedereen begrijpt dat er iets moet veranderen, vooral gezien de schaarste van de grondstoffen maar ook de groei van de textielafvalberg. Door duurzame producten te produceren dragen we bij om de milieu-impact te verkleinen. Via onze communicatiekanalen willen we ook het bewustzijn vergroten en anderen helpen om een duurzame garderobe te creëren.

Duurzaam en eerlijk
Door zelf ontwerpen te maken en textielproducten te produceren heb je direct invloed op de textielbranche zowel sociaal, ecologisch als economisch, van grondstof tot eindproductie. We werken met duurzame leveranciers, duurzame stoffen (zoals bio-katoen, gerecyclede stoffen of 2e hands kleding) en produceren zo lokaal mogelijk (Arnhem en Ede). Zodat we eerlijke producten kunnen leveren: duurzaam, comfortabel, uniek en vrouwelijk.

Reduce, Re-use en Recycle
Een duurzame garderobe begint met ‘reduce’, koop vooral minder en als je koopt ga voor kwaliteit ipv kwantiteit. We delen tips hoe je op eenvoudige wijze geld bespaart en meer geniet van je eigen garderobe. We stimuleren hergebruik van kleding of geven tweedehands kleding een tweede leven. En daarnaast gebruiken we gerecyclede materialen zoals bij de OceanBag.

 

 

 

Lees meer: De start van CoSense en  Waarom ik impact wil maken 

CoSense

Inschrijving nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste producten en updates van CoSense en meld je aan voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de allernieuwste producten,
ontwikkelingen of nieuwsberichten en
meld je aan voor de nieuwsbrief onderaan de homepage!